Satsa på lås till släpvagnen

Att köpa släpvagn är ingen billig investering. Släpet ska besiktigas och hållas i trim samt passa till din bil. Dessutom kan du behöva komplettera med nätgrindar eller kapell. När du väl har lagt ut allt du behöver på ditt släp vill du slippa få det stulet. Därför ska du satsa på att skaffa ett bra lås.

Det finns tyvärr gott om människor som inte kan skilja på mitt och ditt. Släpstölder är tyvärr vanligt förekommande och därför är det starkt rekommenderat att du även köper ett släpvagnslås av god kvalitet. Du hittar ett stort utbud av olika sorters lås för släpvagnar på valeryd.se. Här kan du hitta både billigare och något dyrare lås. Släpvagnslåsen sätts kring dragkroken och gör det omöjligt at koppla loss släpet från bilen, men det kan också användas fristående.

Använd lås överallt

Det spelar ingen roll om du parkerar med släpet när du handlar på byggvaruhuset eller låter det stå på tomten. Vill du vara på den säkra sidan ska du montera låset vid alla tillfällen du måste lämna släpet utan uppsyn. Det är lätt att tro att det är enkelt att köpa ett släp och bara ställa det på tomten, men tjuvarna idag är betydligt fräckare än de var förr. Idag promenerar de helt enkelt bara in på tomten och beter sig som att släpet är deras. Ett olåst släp tar bara några minuter att koppla till och sedan är det borta. Se därför till att skydda din investering med ett säkert lås.