Vilken modell passar i ditt liv?

Beroende på var i ditt liv du befinner dig så avgör det ofta vilken modell av bil du väljer. Vi talar inte om märken nu, som BMW, Volvo, eller en Audi, utan de modeller de erbjuder.

SUV

Dessa bilar är bra om du ofta kör på dåliga vägar, kanske har en längre sträcka till jobbet så du behöver komfort. De är bra att bila med då de ofta har bra utrymme inne och i bagageluckan. Nackdelen är att de kan vara dyra i drift och svåra att parkera om det finns lite plats.

Minivan

Dessa kanske inte ligger högt på statusnivån men om du har en stor familj och ska köra barn till olika aktiviteter är det en perfekt lösning. De har mycket utrymme inne och komfort. De passar också bra för längre resor under en semester.

Sedan och kombi

Dessa är mindre bilar, bra för en familj som inte använder mycket bagage, men kombimodellerna har en större bagageutrymme än sedanmodellerna.

Småbilar

Om du är singel eller ni inte har barn så är en småbil kanske det ni letar efter. Billigare i drift, passar bra i stan men även på motorväg. För att lära dig mer, läs här om olika modellers för och nackdelar.